Ledreborg slotsløb 29/8

Der deltog i år 68 løbere og power-walkere i det traditionsrige slotsløb, som blev skudt igang af borgmester Mette Touborg i fint vejr.

Desværre holdt vejret ikke, men alle deltagerne gennemførte i fine tider. Atter i år var der mange, der benyttede sig af muligheden for at
få taget blodtryk og målt BMI inden løbet. Der blev uddelt mange gaver , fordelt ved lodtrækning blandt alle deltagere , fra velvillige sponsorer af løbet

Vinderne blev :

10 km : Herrer : Lars Lohmann i tiden 38,13 og kvinder : Sine Gormsen i tiden 53,07
7 km : Herrer : Michael Kofoed i tiden 31,23 og kvinder : Signe Wildt i tiden 40,10
3,5 km : Børn : Malte Holmberg i tiden 14,34 og Amalie Ahleson i tiden 27,25
Herrer : Martin Svanborg i tiden 13,37 og kvinder : Trine Roed Birch i tiden 15,02

ledreborg_slotslb_vindere_2010

Bestyrelsen for Lejre løb og motion 

Power Walk

powerwalk

 

Power Walking er en effektiv måde at komme i form på. Det er ikke den smukkeste træningsform, men den er uhyre effektiv, og fedtforbrændingen gør den ikke mindre interessant i forhold til den megen fedt, der findes i dansk mad.

Power Walking kendes på:
- at du går med så stor hastighed,
- at du lige er ved at slå over i løb.
- at du arbejder næsten overdrevent med de store muskler i arme, ben og krop, så du for alvor får fat i fedtforbrændingen.

Power Walking er en motionsform, som kan dyrkes af alle. Den forbrænder fedt, giver masser af energi - og udøves som regel ude i den friske luft. Power Walk er velegnet til alle der har svært ved at klare belastningen ved løb.

 


 

Løb

loeb

Hvornår løber vi?
Der løbes året rundt. Tirsdag og torsdag er de officielle løbedage. Der startes kl. 18.15 ved Lejrehallen. Desuden løbes der lørdage kl. 10.00 til ca 12.00 med mødested i Allerslev skole's omklædningsrum. Endelig er der løbetræning søndage kl 09.00 med start fra Lejrehallen.

 

Hvordan løber vi?
Om sommeren løber vi tirsdag og torsdag 10 km (evt 13 km) i Ledreborgskoven. Vi starter altid ud med samlet at løbe de første par km. Herefter opstår der gerne et par grupperinger, f.eks dem der løber 5 min/km og hurtigere og dem der løber langsommere. Ingen får lov at løbe alene med mindre der udtrykkes ønske herom.
Lørdag er for dem der kan lide at løbe langt. Deltagerantallet kan svinge mellem 6 og 15, og inden man starter aftales rute og længde i grove træk. Nogle ønsker måske at løbe 25 km, medens andre 'kun' skal løbe 10-15 km. Det er sjældent noget problem, idet de fleste ruter er lavet, så de kan afkortes undervejs. Vi løber næsten altid samlet, og først mod slutningen bliver løbet 'givet frit'. Efter løbet er der badning på skolen.

Hvor løber vi?
Lejre og omegn er et af de allersmukkeste områder i Danmark og er som skabt for løbeture. Ikke alene er naturen smuk, men den byder også på talrige udfordringer i form af kuperet terræn.

Det er mere reglen end undtagelsen at vi på vore ture møder rådyr, rovfugle og andet spændende.

 

Om vinteren løber vi på hverdagsaftenerne 10 km på oplyste stiareler i Lejre og den nære omegn, medens vi fra sommerhalvårets start lægger turen til Ledreborg-skovene. Her kan ruternes længde varieres fra 5 -10 eller 13 km alt efter lyst - evner og ambitioner.

 

Her kan du se vore normale ruter:

 

Alle Ruter 12,5 Km 6 Km 9 Km 10 Km
alleruter 12-5kort 6kmkort 9kmkort 10kmkort

 

 

 


 

 

Stavgang

stavgang

 

- har sat gang i en ny motionsbølge

Stavgang er en effektiv og skånsom motionsform. Den kan dyrkes af alle, hvilket gør det til en fin social aktivitet. Man kan motionere sammen med venner, familie, kolleger eller bare selv tage sig en tur med stavene.

 

Stavgang er i princippet en gammel ide, idet skiløbere i mange år har gået en form for stavgang uden for skisæsonen for at holde formen ved lige. Men i slutningen af 1990 fik nogle folk i Finland den glimrende ide at forfine motionsformen og gøre den tilgængelig for alle.

Og man må sige, at dette projekt er lykkedes til fulde: I dag går mere end 500.000 finner regelmæssigt stavgang, og i Sverige sørger ca. 200.000 stavgængere for, at denne motionsform efter bare 4 år indtager en flot 9. plads på listen over de mest populære fritidsaktiviteter.

I disse år vokser stavgang nærmest eksplosivt i mange lande og er nu også i Danmark.

 

Hvad er stavgang godt for?
Stavgang
- er storartet for dem, som vil motionere men ikke ønsker at dyrke løb eller gymnastik;
- er perfekt for dem, der vil tabe sig, da forbrændingen forøges med op til 40% i forhold til almindelig gang;
- har vist sig at tiltale de mennesker, som tidligere ikke har haft ønske om at motionere;
- opleves som en afkoblende motionsaktivitet, som påvirker humøret positivt;
- er godt for dem, som ønsker at udøve fysisk aktivitet, der involverer hele kroppen;
- giver aktivitet i overkroppens muskler, samtidigt med at leddene i knæ, hofter og ankler aflastes; især trænes ryg-, og skuldermuskulaturen samt overarmenes bagside (triceps);
- er storartet for osteoporose-patienter, da vibrationerne fra stavene styrker skelettet.

Stavgang er en god motionsform som led i behandling af visse sygdomme, såsom livstilssygdomme.

 

Instruktion og udstyr:

For at undgå skader ved stavgang er det vigtigt at få den rette undervisning. Stavgangsinstruktøren giver også råd og vejledning i indkøb af stave. Klubben har stave der kan lånes. Derudover kræves der ikke det store udsyr blot et par gode kondisko samt noget behageligt tøj.

 

Læs mere om stavgang på:

www.stavgang.dk